15.5.2023 12:27
Riihimäen Suunnistajat ry

Tervetuloa tutustumaan suunnistukseen!

Hei, haluatko saada lisää kannustetta ulkoiluun tai kuntoiluun? Ehkä vaihtelua normaaleihin kävely- tai juoksulenkkien reitteihin? Haluatko ulkoilla ystävän, perheen tai hihnassa olevan koiran kanssa?

RiSu:n kuntorasteilla pääset kuntoilemaan suunnistuksen parissa. Kausi 2024 alkaa sunnuntaina 24.3. klo 12 Prisman parkki-alueelta, ja jatkuu kolmena seuraavankin sunnuntaina kaupunkialueella. Näillä rasteilla on helppo saada tuntumaa kartanlukuun - tutuissa maisemissa.

Kuntorasteilla pääset iästä riippumatta tutustumaan suunnistukseen maltillisella hinnalla (7 euroa aikuiset ja 3 euroa alle 16-vuotiaat). Tapahtumapaikat ja -ajat löydät osoitteesta Kuntorastit - Riihimäen Suunnistajat (risu.fi) ja laajemmalta alueelta Rastilippu -sivustolta.

Jos haluat perehtyä perusteisiin jo ennen kuntorasteille tuloa, niin ohessa muutama linkki Suomen Suunnistusliiton tarjoamaan materiaaliin. Kuntorasteille riittää varustukseksi reipas mieli ja ulkoiluun sopiva vaatetus (esim. pitkät lahkeet ja hihat, sekä sopivat jalkineet).

Yleisimmät karttamerkit | (suunnistusliitto.fi)

Perustaidot – Tule rasteille (suunnistus.fi)

Oman olinpaikan määrittäminen – Tule rasteille (suunnistus.fi)

Hyvinvointia metsästä – Tule rasteille (suunnistus.fi)

Luonnossa liikkuessa

  • 5 minuuttia: Mieliala kohenee.​
  • 15–20 minuuttia: Elinvoimaisuus lisääntyy ja verenpaine laskee.​
  • Kaupungin viheralueiden käyttö vähintään 5 tuntia kuukaudessa parantaa kaupunkilaisten henkistä hyvinvointia merkittävästi.​


Terveyttä ja hyvinvointia luonnosta – luontoon.fi